Costa Rica - Reisverslag uit San José, Costa Rica van baseos - WaarBenJij.nu Costa Rica - Reisverslag uit San José, Costa Rica van baseos - WaarBenJij.nu

Costa Rica

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg

11 Augustus 2009 | Costa Rica, San José

Moi,
We kwamen 's avonds aan bij Limon, Costa Rica. We moesten eerst voor anker omdat de ligplek bezet was. De volgende ochtendom 0500 naar de haven gevaren en om 0800 zaten we aan de kant geplakt. Nadat de agent en loods en andere autoriteiten van boord waren, begon het lossen en laden van de ananassen. De Kapitein had ons gevraagd of we het leuk vonden om een tour door het regenwoud te krijgen, zal hij dan met de agent over praten. Nadat de agent van boord was vertelde de kapitein; vervoer $80,- voor 3 en als je dan bij reservaat bent $15.- p.p. Oke met ze 3en is datwel te betalen, we moesten wel even op de agent wachten; uurtje of 2. toen de agent er weer was vroeg hij $225,- Dollar voor de hele tour... Ja ik denk het ook wel, niet dus, heel verhaal van hoe kan dat, waarom wil je nu meer hebben,blalabla Chief mate stond erbij, want het engels van die mensen is niet het beste, en de Chief spreek aardig spaans. Het ging niet door dus toen stelde hij voor om ons naar Limon te brengen, klein dorpje, weinig mensen, alleen Locals, ik heb geen foto's want mijn camera zou te veel opvallen om beroofd te worden, is ook wel logisch iedereen wil zo'n leipe camera :)
De volgende dag was het laden klaar en begonnen we aan de lange reis terug naar Europa. De eerst komende haven Dover. De haven op de Dominicaanse Replubliek is geschrapt, want de lading zou niet optijd aanwezig zijn. We zitten alweer 6 dagen op zee, mooi weer, lekker windje, een aantal dagen iets meer wind, windkracht 5 of 6 brengt weer wat bezweging in het schip. Eergisteren hadden we een BBQ/PoolParty, zwembad vol en veel eten en 's Avonds Kareoke, een paar matrozen waren een beetje bezopen dat ze begonnen te dansen en.. Vandaag weer aan het werk, schilderen van de Lifeboat 1, morgen waarschijnlijk lifeboat 2.
Positie:
N 34? 03' 30''
W 43? 22' 40''
Goeie laatste week (weken) vakantie. Bas

• 11 Augustus 2009 - 21:26

Christiaa :

Tof! Jammer idd dat je geen foto's hebt, maar van de rest van je avontuur verwacht ik ze wel! ;)
    Succes met schilderen!
    Hou je taai! :p

• 15 Augustus 2009 - 18:51

Fam. Lunenborg:

Hey Bas, de laatste daagjes.Ze houden wel van een feestje op het schip he? Jammer dat de tour door het regenwoud niet doorgegaan is, wat een mafkees zeg om die prijs zo op te schroeven! De taal zal ook wel parten spelen.... Jij gaat maar lekker schilderen (als dat nog nodig is). Goeie reis verder, veel plezier! Hoe gaat het met je zeebenen?? Groetjes van ons allemaal.

• 19 Augustus 2009 - 19:03

Mark:

Hee Bas, je hebt een mooi tochtje tot nu toe lees ik. Leuke plaatsen gezien. Nog even en je loopt weer in het mooie Zwollywood rond.