1 week op zee - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van baseos - WaarBenJij.nu 1 week op zee - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van baseos - WaarBenJij.nu

1 week op zee

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg

14 Juni 2010 | Frankrijk, Parijs

Hallo daar,

Datum: 13 juni 2010
Positie: Dunkerque Dry docks 51 03' N 02 21' E

Nu bijna 1 week op 'zee' eigenlijk meer 1 week op het schip want we lagen 2 dagen in Portsmouth. We liggen nu 5 dagen in dok en liggen hier in ieder geval tot dinsdag a.s. Daarna gaan 1 week of 2 weken voor anker bij Portsmouth om het dek opnieuw te verven. Elke dag wachtlopen aan dek bij de gangway van 8 uur tot 12 uur en van 2000 uur tot 0000 uur. Vanaf morgen heb ik het weekend vrij en de werktijden worden wat anders, 6 uur werk en 2 uur stand-by maar extra's werken is nooit erg ;-) De crew is oké , het eten bestaat uit patat of rijst dus niks te klagen :)
Het manoeuvreren (roerganger en telegraaf) is de taak voor de
Deck Cadets, dat is natuurlijk vet mooi, ook wel hard werken want die eilandjes in de Caribbean doe je 2 havens achter elkaar zonder slaap ertussen, ik ben benieuw hoe dat is.
De crew: NL Kapitein, NL HWTK, Filippijnse officieren, 1 NL matroos voor de rest Filippijnen, 1 Britse deck cadet en een Ierse engine cadet (meisje) en nu een aantal mensen van Seatrade waaronder de technisch directeur van Seatrade en 2 NL monteurs.

Nu eten en vanavond vrij en morgen weer aan de bak.

Groeten Bas